luni, 23 ianuarie 2017

Ordonanțele lui Dragnea

Mitingul de duminică al bucureștenilor care nu doresc grațiere, amnistie etc a fost, pentru mine, un bun prilej de a-mi aduce aminte de personajele sinistre de genul Hrebenciuc, specialiști ai manipulărilor grosolane, indivizi lipsiți de rușine, gata să facă din alb negru printr-o singură întorsătură abilă de frază. Am văzut din nou la televizor bărbați și femei din PSD, susținând fără să clipească idei care mai degrabă și-ar găsi locul în manualele de psihiatrie. Mitingul a fost catalogat rapid ca o încercare de lovitură de stat, organizatorii au fost identificați printre liderii USR, președintele Johannis a devenit trădător de țară și multe altele.
Faptul că o badă de scelerați propagă astfel de ticăloșii este, la urma urmei, de acceptat în virtutea dreptului la liberă exprimare. Ceea ce mi se pare grav este că mulți români sunt în continuare gata să creadă astfel de grozăvii. Vă aduceți aminte de modul în care Iliescu și ai lui vorbeau despre fenomenul Piața Universității ca despre o manifestare de sorginte legionară? Mai știți cum ziceau și ei, exact ca pesediștii de-acum, că se dă o lovitură de stat? Tot lovitură de stat ziceau că vrea să dea și regele, când a încercat să revină și autoritățile l-au alergat pe câmpuri, silindu-l să plece înapoi în Elveția. Iată că acum istoria se repetă, iar românii - parte dintre ei, desigur - sunt gata să creadă ce le transmite Dragnea.
Mai mult decât atât. Acești bieți oameni sunt convinși că ordonanțele prin care Dragnea și coada lui de topor Florin Iordache vor să scoată din pușcării o mulțime de infractori sunt bune. Pur și simplu ei nu pot înțelege că totul este făcut cu un singur scop: pedeapsa condamnatului Dragnea să fie grațiată. Pentru că altfel, actualul președinte al PSD riscă să intre în pușcărie. El este condamnat cu suspendare și are un al doilea proces pe rol. Dacă va primi și acolo o condamnare, va trebui să o execute și pe prima, ori asta nu e de tolerat pentru pesedei. Dacă însă Dragnea este grațiat, atunci are toate șansele să primească a doua condamnare tot cu suspendare și să rămână liniștit președinte PSD. Plus că în intervalul dintre grațiere și eventuala nouă condamnare, el poate candida liniștit la postul de premier, evident după ce Grindeanu va pleca sau va fi retras. Aici e totul și bieții oameni care se lasă manipulați nu sunt capabili să înțeleagă.
După ce Johannis s-a dus între manifestați, am văzut efectiv valurile de furie și disperare ale celor care susțin PSD. Facebook s-a umplut de mesaje de genul „Este ceva de urlat la cer! Neamțul ăsta iubește poporul român cum iubesc eu un șarpe! Îmi vine să urlu, să sparg televizorul! Sunt plină de ură, de revoltă, de nervi!”. De ce? Pentru că „Iohannis 6 case (în geacă roșie!!!) în mașină, în fruntea unui miting NEAUTORIZAT deci ILEGAL. Și usr-ul și foștii pdl-iști și pnl-iști la miting.
De ce valul ăsta de ură și isterie? Nu am decât o explicație: oamenii despre care vorbesc sunt nostalgici ai vremurilor „de aur”, oricât ar vrea ei să pară altfel. Dacă ar fi trăit în Moldova de dincolo de Prut, l-ar fi votat pe Dodon cu ambele mâini. Sunt printre noi, îi putem întâlni pe stradă, la magazinul din colț, la stația de benzină. Dacă ar avea putere de decizie, ar integra România în Eurasia lui Dughin, fără să clipească. Din cauza lor Europa ne tot ține în sala de așteptare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!