duminică, 12 februarie 2017

O încercare de diversiune jegoasă

De câte ori, după 1989, „ciuma roșie” a fost atacată în vreun fel, purtătorii ei de cuvânt au replicat prin manipulări și diversiuni jegoase, care stârnesc greața oamenilor normali. Acum, când lumea e în stradă, evident că vectorii „ciumei roșii” au intrat din nou în pâine. Ceea ce scriu ei pe bloguri, pe Facebook ori pe site-urile ziarelor este în aceeași linie în care se exprima Hrebenciuc, tăticul lor neoficial, astăzi pușcăriaș de bază. O să mă refer la o manipulare atât de străvezie, încât chiar mă mir cum de o lansează, pentru că eu cred că se prinde de făcătură și un boschetar care nu s-a mai trezit din beție de 27 de ani.
Iată care e ideea lansată de vectorii „ciumei roșii”: cei din piață nu vor nimic altceva decât să plece actualii hoți ca să vină ceilalți hoți. Adică sutele de mii de români care protestează sunt cu toții de acord să fim conduși de hoți, dar nu de hoții PSD și de ceilalți. Cu alte cuvinte, în piață nu există români care s-au săturat de hoți și hoție, ci români care doresc hoți și hoție, cu condiția ca hoții să nu fie de la PSD. Nu că e halucinant? Așa putem înțelege mai bine ce au în cap pesedeii fanatici.
Dar asta nu e tot, există și o parte mai subtilă. Ce vreau să spun: vectorii „ciumei roșii” au înțeles exact că românii, dacă ar ieși cu toții la vot, ar da de pământ cu PSD de i-ar merge fulgii. Ei știu că nu ești văzut bine mai nicăieri dacă bați palma cu PSD, așa că se prefac a fi contra tuturor. Asta e șmecheria lor: sunt pesediști desprinși din comuniști, dar se prezintă în ambalaj de militanți anti-partide. Din această calitate, aruncă grozăvii precum cea despre care vorbesc. Ei caută să acrediteze ideea că nu există nicio diferență între „hoți”, drept pentru care dacă tot au apucat unii puterea, să-i lăsăm acolo, fiindcă ceilalți oricum nu-s mai buni, fiind hoți la rândul lor.
Porcăria asta e similară următoarei: directorul Ionescu este hoț (și, ceea ce se trece sub tăcere, cât stă la birou își hărțuiește sexual angajatele). Dar oricare alt bărbat, pus în locul lui Ionescu, va fura și el (dar faptul că el se poartă corect cu angajatele nu este adusă în discuție). Așadar să-l lăsăm pe Ionescu să fie director pe viață. Se înțelege, nu? Amândoi sunt hoți, punct. Nu contează că unul se poartă corect cu angajatele și altul le hărțuiește sexual. 
În cazul partidelor, chiar dacă acceptăm fără dovezi că „toți sunt hoți”, rămâne o diferență fundamentală: unii trag către o societate europeană, ceilalți către o societate roșie. Unii au încercat să-și scoată penalii din pușcărie, ceilalți se opun acestei grozăvii. Numai că despre lucrurile astea, cei care fac teoria hoției generalizate tac mâlc. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!