joi, 14 septembrie 2017

Palada, Goțiu și dodonii vadimiști

Ieri, în pauza emisiunii la care erau invitați, senatorul Mihai Goțiu și sociologul Mirel Palada au avut o altercație. Palada a tăbărât cu pumnii pe Goțiu și l-a umplut de sânge. Punct. Nu are niciun sens să discutăm despre ce a zis Goțiu înainte, despre ce schimburi de replici au avut loc în direct etc. Tot ce contează acum este că astăzi, în România mileniului trei, un individ care nu este vreun needucat din periferiile Brăilei, își rezolvă problemele cu pumnul. Exact ca un căruțaș beat. 
Acest Palada a fost consilier personal al lui Victor Ponta și, ulterior, purtător de cuvânt al guvernului. El s-a făcut remarcat prin mesajele presupus inteligente adresate presei, prin care nu a reușit decât să irite (dacă nu cumva chiar ăsta era scopul lor). Individul a terminat sociologia, după ce a făcut (oroare!) și câțiva ani de matematică. A lucrat cu Adrian Sârbu (ăla care cerea dinamită de la armată, în 1990, pentru a arunca în aer Balconul Universității, unde veneau studenții să protesteze). A lucrat în cercetare etc. Iar acum vine la televiziuni și rezolvă disputele cu pumnul. Ca un miner oarecare.
Senatorul Goțiu (USR) este un om care s-a făcut antipatic cu brio. A fost fotografiat de mai multe ori dormind în plenul parlamentului. I s-a trucat o poză în care apare dormind pe jos la Vama Veche cu niște peturi de bere alături etc. Împotriva lui a fost asmuțită haita dodonilor de toate vârstele. Așa că nu e de mirare că acum, când pitecantropul Palada l-a acoperit la propriu de sânge, Facebook s-a umplut de comentariile frustraților care-și găsesc împlinirea sufletească doar în medii subculturale, printre brute needucate, unde legea care domnește este cea a lămpașului acompaniat de bâtă. Cei care se repezeau să-i pupe, în iunie 1990, pe minerii care măcelăreau studenții, se bucură acum că Goțiu a fost lovit cu pumnul și, probabil, regretă că nu a fost băgat în comă. Iată modelul de societate pe care și-l doresc acești oameni. 
Am constatat cu stupoare că unele dintre aceste brute figurează printre prietenii mei pe Facebook. Oameni care sunt capabili să posteze pe timeline lucruri de genul „Sunt fan Mirel Palada” și să comenteze în maniera „bipedul plin de osânză Goțiu și-a meritat-o”. Alți oameni, prieteni și ei cu mine, dau like acestor atrocități emanate de sufletele bolnave ale vadimiștilor. Îmi este groază și scârbă. I-am blocat pe toți și asta aș face chiar dacă ar fi să rămân fără niciun prieten virtual.  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!