joi, 15 august 2019

Cum se ajunge la cazul Caracal - un exemplu

O întâmplare excepțională s-a petrecut la Breaza acum câțiva ani. Era iarnă, cu zăpadă destul de mare, dar o zi relativ călduroasă. O doamnă, o să-i spun D, lăsase ușa deschisă către bucătărie și urcase în pod ca să recupereze niște cărți care-i trebuiau unei prietene. În timp ce căuta pe-acolo, un cetățean care trecea pe stradă, a observat ușa deschisă, a pătruns în curte, de-acolo în bucătărie, a deschis frigiderul și a luat tot ce a putut, după care s-a făcut nevăzut.

Când a coborât din pod, doamna D a observat ce se întâmplase. A ieșit în curte și a văzut, în zăpada proaspătă, urme de pași care indicau că hoțul o luase într-o anumită direcție. Dacă cineva s-ar fi ținut după ele, l-ar fi ajuns din urmă sau ar fi descoperit locul unde s-a refugiat. Așa că doamna D s-a dus repede la poliție și a povestit ce s-a întâmplat.

- Luați loc, doamnă, și scrieți aici, pe hârtia asta, care e problema, i-a spus polițistul.

Degeaba a insistat doamna D că dacă ar merge cineva cu ea ar vedea urmele și ar prinde hoțul rapid, polițistul știa mai bine cum se procedează în astfel de situații. Așa că doamna D a scris ce i s-a părut relevant și a plecat.

- Stați fără grijă, rezolvăm noi, vă anunțăm imediat.

Bineînțeles că nimeni nu a făcut nimic pentru rezolvarea cazului și nimeni, niciodată, nu a anunțat-o pe doamna D nimic.

Dar după 3-4 luni, când deja primăvara începea să-și intre în rol, la doamna D s-a prezentat un tânăr polițist sfios, care i-a spus o poveste. Anume, la Poliția Breaza ajunsese corpul de control al ministrului sau așa ceva. Una dintre temele controlului privea numărul dosarelor nesoluționate în decursul anului anterior. N-ar vrea doamna D, care depusese o reclamație privind furtul unor alimente din frigider, să ajute Poliția Breaza și să dea scris că a găsit acele alimente în beci, unde tot ea le pusese cu o zi înaintea reclamației, dar nu își dăduse seama că ar trebui să anunțe poliția, ca să nu se mai dea de ceasul morții căutând vinovatul?

Doamna D s-a enervat la culme și l-a dat afară pe tânărul polițist sfios.
Morala? Uite-așa s-a ajuns la dramele din Caracal.


Un comentariu:

  1. am trait personal asa un moment.Eram la munca intr'un pericol evident,prin 2000.Am sunat la 112 si mi_a raspuns unul din Ploiesti °Si ce sa va fac eu de aici?
    Sansa mea a fost ca tocmai pe-aproape era sotia unitatii de jandarmi.Ce ssssssssssssssssss-a intamplat, Viorica?desigur iam spus pe scurt.
    In f scurt timp a aparut el cu un Aro si trei soldati. Pesonajul a auzit ca au fost chemati si a plecat.
    Pana a ajuns in afara edificiului aparatorii mei erau deja acolo.El s-a opus,Cei trei soldati l-au pus jos , ca-n filme i-a pus catuse si l-au urcat in masina....

    RăspundețiȘtergere

După mine!