miercuri, 17 decembrie 2014

Ianuarie - inceputul sfarsitului. Un scenariu

Pe 6 ianuarie 2015, completul de trei judecatori decide ca procesul lui Dan Voiculescu merge la rejudecare. Varanul este eliberat din puscarie. Antenele lanseaza un tsunami de afronturi si atacuri murdare la adresa justitiei basiste, simultan cu o avalansa de ode inaltate patronului, care e, de fapt, nevinovat. Ponta si gasca saluta decizia completului, in direct, din studiourile lui Gadea-Ursu-Badea-Grecu-Ciuvica.
Pe 14 ianuarie, ICCJ decide ca Iohannis s-a aflat, in 2013,  in stare de incompatibilitate, ocupand atat functia de primar de Sibiu cat si cea de reprezentat in AGA la o societate de interes local din Sibiu. Imediat, PSD pune tunurile pe Iohannis, cerandu-i sa demisioneze. Bomboana pe coliva o asaza Ponta: "eu am renuntat la titlul de doctor, sunt un om moral, la fel trebuie sa faca si Iohannis".
Iohannis demisioneaza, urmeaza proceduri legale si fotoliul de presedinte devine vacant, fiind ocupat interimar de presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pana la alegerile anticipate.
Intreaga campanie electorala care urmeaza este sustinuta mediatic de trustul lui Voiculescu, erou al luptei pentru dreptate, care a fost abuziv condamnat de justitia basista, dar a reusit sa demonstreze ca daca te lupti pana la capat castigi si adevarul triumfa. Ideea de baza a campaniei este ca PSD si Ponta sunt adevaratii sprijinitori ai justitiei si ca cei din PNL nu pot oferi tarii decat oameni patati, corupti, incompatibili - vezi Iohannis. Practic, tinta Basescu este inlocuita cu tinta Iohannis.
In februarie, Victor Ponta este ales presedinte.
Voiculescu este desemnat premier.
In martie, Laura Codruta Kovesi este schimbata din fruntea DNA si marile dosare de coruptie incep sa fie inchise.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!