1. În anul 52 d.Hr, Apostolul Andrei, care se stabilise în Scytia (Dobrogea) ca să creștineze zona, așa cum hotărâseră sorții la Sinodul Apostolic de la Ierusalim, a făcut un drum până în zona actualului Ploiești, unde, înainte să plece către sudul Rusiei de astăzi, și-a pierdut o sanda. Această sanda este căutată încă și acum, în mare secret, de membrii unei organizații oculte cu numele de „Fiii Ploieștilor”, care cred că dacă o vor găsi vor dobândi nemurirea.
2. Moș Ploae, întemeietorul orașului Ploiești, care era un mare proprietar de oi, avea întotdeauna grijă ca numărul oilor din turmele sale să fie divizibil cu 7, acest lucru datorându-se faptului că el avea șapte feciori.
3. În vara anului 1900, Ion Luca Caragiale a scris o carte intitulată „De ce nu trebuie să ne fie teamă de furtunile care încep la miezul nopții în Ploiești”. Cartea a fost tipărită de Editura Socec&Co în numai 100 de exemplare, astăzi toate fiind pierdute.
4. În spălătoria penitenciarului de pe strada Rudului, în fiecare noapte de 1 august, se aude cum plânge pilotul avionului care s-a prăbușit acolo în timpul marelui bombardament anglo-american din 1943, omorând 100 de femei.
5. Ploieștii sunt legați, printr-o rețea subterană de tuneluri, de satele prahovene: Antofiloaia, Bărăitaru, Buchilași, Făcăieni, Ghioldum, Hătcărău, Loloiasca, Malamuc, Mârlogea, Perșunari, Răgman, Sfârleanca, Târșoreni, Vistieru și Zâmbroaia.
6. La Ploiești, nimeni nu poate deveni director de școală dacă nu dovedește practic, într-un cerc de inițiați, că știe să salveze de melancolie un câine din rasa Clumber Spaniel.
7. În anii bisecți, numărul tinerilor ploieșteni cu prenumele Dan este egal cu cel al tinerelor din Ploiești care poartă prenumele Dana.
8. Cei care, aflați întâmplător în zona Pieței Anton în anumite nopți cu lună plină, fredonează fragmente din „Liturghia în stil psaltic” a lui Paul Constantinescu, nu-și mai pot aminti vreme de 18 zile numele profesorului lor de muzică din gimnaziu.
9. În fiecare iarnă, în luna februarie, există o zi în care, la un moment dat, dacă se privește de la distanța potrivită printre două blocuri - nu totdeauna aceleași - din cartierul Mihai Bravu, apar, timp de cinci secunde, Bucegii și Crucea Caraimanului așa cum se văd din cimitirul cartierului Zamora al stațiunii Bușteni.
10. Nostradamus a prezis că la Ploiești se va naște omul care va găsi formula numerelor prime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu