sâmbătă, 29 iulie 2023

Instrucțiuni pentru control

Inspectorii DSP Mureș au mers în control la un azil numit „Căsuța lu' Min”, în comuna Bărdești. Și nu doar o dată, ci de trei ori: 14, 20, 26 iulie. Au constatat că totul e în regulă, așa că s-au dus de unde au venit. 
La câteva zile după ultimul control, Centrul pentru Resurse Juridice (CRJ), cel care a descoperit căminele groazei din Voluntari, a mers la Bărdești, în urma unei sesizări și a găsit infernul lui Bosch: „oameni care zăceau culcați pe saltele murdare de fecale, urină și sânge, cu muște pe ei, care nu se puteau apăra și nu puteau cere ajutor”. Unde i-au găsit? În spatele unor perdele, în niște camere în care inspectorii DSP nu au catadicsit să intre.

Și aici începe nebunia. Întrebat de ce oamenii lui nu au intrat și în acele încăperi, directorul DSP a explicat că ei intră exclusiv în spațiile în care căminul funcționează conform autorizației. Adică, mai clar, dacă eu fac un azil și obțin autorizația pe cinci încăperi, când vine controlul nu controlează nimic altceva decât cele cinci încăperi. Chiar dacă sub ele e un beci și deasupra un pod, iar eu, între timp, am mai construit două încăperi lipite de cele cinci și acum le țin închise cu cheia. Apoi, ca și cum această dobitocie n-ar fi fost de ajuns, a apărut și noul ministru al muncii, care ne-a povestit că e nevoie să fie întocmite și publicate în Monitorul Oficial, atenție, instrucțiuni pentru efectuarea controalelor. Adică inspectorii DSP nu știu cum se face un control, drept pentru care nu au nicio vină că nu au găsit oamenii chinuiți la Bărdești, deși doar o perdea îi despărțea de ei.
Mă întreb cum ar putea să sune instrucțiunile cerute de ministrul muncii. Probabil vor fi ceva de genul:
- Dacă vezi o ușă, deschide-o. Dacă e încuiată, solicită descuierea.
- Dacă vezi o ușă blocată cu un obiect greu, cere îndepărtarea obiectului greu și deschide ușa.
- Dacă vezi o scară care urcă sau coboară, urc-o sau coboar-o până acolo unde ajunge și apoi, dacă ajungi la o ușă, repetă instrucțiunile privind deschiderea ușilor.
- Dacă vezi o perdea, trage-o și vezi ce e în spatele ei.
- Dacă întâlnești un chepeng, ridică-l și verifică ce se află dedesubt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!