marți, 16 decembrie 2014

Alungarea lui Ponta

La sfarsitul anului 2003, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, s-a hotarat sa scape de eticheta de antisemit pe care o purta inca din vremea lui Ceausescu. Sa se albeasca, altfel spus, asa incat sa arate ca nou. In sensul acesta, el a demarat o serie de actiuni menite sa-i convinga pe toti ca este un european adevarat. La inceputul lui 2004 a dezvelit, la Brasov, statuia lui Itzak Rabin. Pe la mijlocul anului, a facut un "pelerinaj" la Auschwitz. A cerut public iertare de la poporul israelian pentru articolele antisemite pe care le publicase in oficiosul partidului sau. Dupa care a intrat in campania electorala pentru prezidentiale.
Operatiunea de spalare nu i-a ajutat cu nimic, el nereusind sa intre in turul al doilea. Asa ca s-a simtit dezlegat de obligatia de a fi un politician care joaca pe baza regulilor. A revenit in forta si ne-a mai oferit zece ani de insulte, murdarii, injuraturi, urlete animalice, nationalism desantat.
Am spus toate astea pentru ca ele ilustreaza adevarul zicerii latinesti "Lupus pilum mutat, non mentem", adica "lupul isi schimba parul, dar naravul ba". Si pentru ca azi, pe scena politica, a fost demarata o noua operatiune de spalare. E vorba de Victor Ponta, care, dupa ce a pierdut catastrofal alegerile prezidentiale, la o diferenta de zece procente, vrea acum sa ne convinga ca a inteles unde a gresit si ce vor romanii de la politicieni. Dintr-odata, Victor Ponta s-a transformat intr-un democrat, cu alte cuvinte. Nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase. Toate hardaiele de laturi pe care le-a deversat in capul opozitiei, ale contracandidatului sau, toata aroganta, sfidarea, obraznicia, tupeul nerusinat, au disparut. Plagiatul, dedublarea, minciuna aproape continua, nu mai conteaza. Umilintele la care au fost supusi romanii de-a lungul celor doi ani de guvernare Ponta au fost sterse cu buretele. Martea neagra a fost o simpla intamplare. Jaful si coruptia baronilor PSD sunt de domeniul trecutului. Nu, totul a fost resetat si Victor Ponta poate sa fie mai departe premier, conducand guverne PSD reformate. El doreste sa colaboreze cu Iohannis, despre care spunea, in campanie, ca nu este o fiinta, ci un lucru. Sinistru....
Nu stiu ce vor face liberalii, ce va face Iohannis. Dar daca vor accepta ca Ponta sa ramana in fruntea guvernului, va fi plangerea si scrasnirea dintilor. Pentru ca unul ca Ponta nu doreste sa reformeze nimic. El lucreaza intr-o singura directie: mentinerea sistemului pesedist de putere. El stie un singur lucru: privilegiile pesedistilor trebuie pastrate, libertatea coruptilor trebuie aparata. Banii furati de la populatie trebuie sa umple pe mai departe buzunarele hrebenciucilor. Asa ca el se va face mâţă blanda, va simula dorinta de schimbare, va vorbi frumos, cu un ton din care a disparut aroganta, despre valori europene etc. Dar in ascuns, va face tot ce-i sta in puteri pentru a tine pesedismul viu. Si cand se va ivi ocazia, va trece la actiune. Va repeta martea neagra, va spune despre ceilalti ca sunt lucruri si nu oameni, va impiedica justitia sa functioneze liber, va numi oameni profund corupti in pozitii cheie. 
Eu spun aici pentru a nu stiu cata oara: Ponta trebuie alungat si PSD trebuie destructurat. Acesta e rolul istoric al PNL si al lui Iohannis. In Romania e nevoie, ca pretutindeni, de un partid de stanga, pentru a tempera excesele dreptei. Si reciproc. Dar PSD nu e un partid de stanga, e un conglomerat de interese mafiote. Exponentii acestui sistem trebuie sa se duca invartindu-se. Un nou partid de stanga trebuie infiintat. Dar nu de Ghita si Vanghelie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!