duminică, 14 ianuarie 2024

O scrisoare care mi-a plăcut

Am primit pe mail un text intitulat „Scrisoare pentru oamenii de Acțiune”. Nu prea citesc eu texte venite dinspre partide, dar ăsta chiat mi-a plăcut. Vine de la un partid de care n-am auzit, numit România în Acțiune și mi s-a părut că pune problemele corect. Iată-l:

Se spune despre unii oameni că nu văd pădurea din cauza copacilor. E vorba despre cei care dau o importanță atât de mare amănuntelor, încât scapă din vedere ansamblul în întregul lui. Prea puțin se vorbește însă despre cei care nu văd copacii din cauza pădurii. Astfel de oameni sunt, de exemplu, cei care privesc de pe margine lumea politică și fac afirmații de genul „toate partidele sunt o apă și-un pământ”. Și, spunând asta, ei nu văd că, din loc în loc, există politicieni care luptă pentru ca legile să fie bune și fiecare să răspundă pentru faptele lui, pentru ca banii publici să nu mai fie deturnați, afacerile să fie corecte, justiția să își facă treaba, pacienții să fie tratați conform jurământului pe care-l depun medicii, copiii noștri să aibă parte de educație reală și câte altele.

Fiecăruia dintre acei români care nu văd copacii din pricina pădurii le adresăm următoarea întrebare directă: dacă ai intra în politică, ce fel de politician ai fi? Unul care se pierde între ceilalți mulți sau unul care se distinge prin cinste, corectitudine, dăruire și seriozitate? Și dacă te vezi în cea de-a doua categorie de ce rămâi pe margine? De ce nu treci la acțiune? 
Poate crezi că numai tu singur nu poți face nimic. Dar nu e deloc așa. Gândește-te că într-un consiliu local hotărârile se iau prin vot și tocmai din acest motiv numărul consilierilor este întotdeauna fără soț. Ce înseamnă asta? Nimic altceva decât faptul că tu poți fi cel care decide în situațiile în care ceilalți consilieri se împart în două tabere egale! Votul tău va fi cel care va face ca hotărârea să fie adoptată sau nu.
Mai gândește-te că tu poți fi cel care propune proiecte de hotărâre pe care primarul și unii dintre consilieri au interes să nu le promoveze pentru că adoptarea lor le-ar putea strica anumite socoteli. Și vei face asta după ce vei sta de vorbă cu oamenii și vei prelua problemele pe care ei le întâmpină, punându-te astfel cu adevărat în slujba lor.
Puterea unui consilier local este cu adevărat mare, cu condiția ca el să fie, așa cum am spus, cinstit, corect, decis, serios și principial.
Tu ești un astfel de om. De ce mai eziți? De ce nu intri în acțiune? Dacă îți iubești urbea, dacă vezi că alții nu fac cele necesare, de ce nu le faci tu însuți?
Poate îți spui că n-ai loc în partidele care legiferează în România, că toate și-au stabilit deja oamenii pe listele de candidaturi și că nimeni nu îți va face loc și ție. Și în foarte mare măsură ai dreptate. Dar de ce nu te gândești că mai există și alte variante? Ai putea candida independent, spre exemplu, numai că independenții au șanse foarte mici în România zilelor noastre. Ai putea încerca să înființezi un partid, dar asta presupune foarte mulți bani, pe care nu îi ai. Și atunci?
Răspunsul este simplu: alătură-te unui partid nou, care vine în localitatea ta căutând oameni ca tine! Înființează tu însuți o filială, dacă ea nu există deja. E nevoie de zece oameni, zece oameni de ispravă, zece oameni pe care-i cunoști, care au aceleași principii ca și tine, zece oameni de acțiune, care pot schimba fața localității tale.
Un astfel de partid există. S-a constituit în 2019 sub numele de Prahova în Acțiune și a câștigat în acest județ două mandate de consilieri și 27 de mandate de consilieri locali. Între timp, forța partidului a crescut, astfel că astăzi partidul a devenit România în Acțiune.
În acest partid te chemăm să te înscrii. Nu, nu sunt toate partidele o apă și un pământ. Te poți încredința de asta înscriindu-te și înființând o filială în localitatea ta, candidând și câștigând cât mai multe mandate, până la cel de primar inclusiv. Fii om de acțiune!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!