Un blog pentru linistea adultilor
Totalul afișărilor de pagină
luni, 28 septembrie 2015
Cazul gării din Sibiu - o generalizare
joi, 24 septembrie 2015
Somnoroase păsărele
Am găsit cărțulia asta într-un scrin din casa unei bătrâne. Cred că mulți au primit-o cadou, în copilărie, de la părinți sau bunici. Mie mi-a adus aminte de o altă ediție, de prin anii 60, pe care mi-a cumpărat-o mama și cu ajutorul căreia am învățat să citesc.
Dacă ar avea-o cineva și mi-ar trimite-o scanată, i-aș rămâne recunoscător, ba chiar i-aș oferi la schimb una din cărțile mele de poezii
Dacă ar avea-o cineva și mi-ar trimite-o scanată, i-aș rămâne recunoscător, ba chiar i-aș oferi la schimb una din cărțile mele de poezii
marți, 22 septembrie 2015
Despre competență și profesionalism - în imagini
Acum vreo 15 ani, la Sinaia a apărut importantul doctor T, originar din Buşteni, dar care locuia în Franţa. Acest domn era un democrat pursânge, un apostol al capitalismului şi un înverşunat adversar al comunismului. Deţinea documente care dovedeau că înaintaşii lui avuseseră în proprietate, pe lângă diverse case şi căsuţe, clădirea în care funcţiona, la acea vreme, restaurantul Vănătorul din cartierul Cumpătu. Pe baza lor, doctorul T obţinuse o sentinţă de retrocedare şi se prezentase la Sinaia pentru punerea ei în executare.
miercuri, 16 septembrie 2015
Afara din lista de prieteni!
Am, ca tot romanul, cont pe Facebook. Postez aproape zilnic cate ceva acolo. In cei cativa ani de cand tot scriu, mi-am facut cateva sute de prieteni - in acceptiunea pe care o da Facebook acestei notiuni. Unii dintre ei imi sunt prieteni si in lumea reala. Pe altii nu-i cunosc neam. Am, insa, o teorie: daca cineva imi cere prietenia online, inseamna ca impartaseste cu mine anumite valori. Asa fac si eu - cer prietenia unor oameni care mi se pare ca au ceva comun cu mine. Nu i-as cere prietenia cuiva care posteaza cu precadere cadavre de animale, sa zicem.
sâmbătă, 12 septembrie 2015
Tovarășul Fănică
În 1927 am
publicat în „Cugetul liber” câteva capitole dintr-o lucrare în care aş fi vrut
să înfăţişez viaţa şi zbuciumul mişcării muncitoreşti din România. Încercarea
n-a izbutit, dar o parte din material a servit pentru câteva schiţe. După
primetle două capitole din „Omul de mâine", Fănică Stoenescu mi-a spus cu
o clipire din ochi:
— Mi se pare că m-ai băgat în roman, tov. Pas.
— Ce te face să crezi ?
— Ei, chestia cu tovarăşul Mitică... Pe mine m-ai
descris.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)