joi, 8 august 2024

Dezumanizarea sau despre putreziciunea neoamenilor

Că sistemul e putred și la vârf ajung, în mai toate cazurile, doar indivizi care au doar aparența unor oameni, se știe. Problema e că mulți dintre ceilalți au devenit, în acești ani de transformări, niște neoameni - și fenomenul continuă. Două cazuri voi pomeni în sprijinul afirmațiilor mele.

Razvan-Pircalabescu-Dezumanizare

1. Niște adolescenți din județul Arad s-au dus în gara Ghioroc ca să se urce pe trenurile staționate acolo. Unul dintre ei a fost electrocutat, adică străbătut de 27.000 de volți. Ce credeți că au făcut ceilalți? Poze au făcut, poze pe care le-au urcat pe TikTok. Ce-i drept, au sunat și la 112, așa că tânărul a ajuns la spital. Cam ce fel de oameni sunt acei tineri? Desigur, în astfel de cazuri apar psihologii, care îi dau cu traumele, cu lipsa afecțiunii și toate celelalte. Nimeni însă nu pune problema degenerării societății în ansamblul ei. Tinerii ăia, ne explică psihologii, suferă de „tulburarea de personalitate anti-socială. Ei au o lipsă totală de interes față de propria lor siguranță, față de siguranța celorlalți. Este dorința de a ieși în evidență cu ceva, deoarece au un interior lipsit de dragoste, de afecțiune, ei înșiși nu își pot manifesta interesul față de sănătatea, dragostea, prietenia față de ceilalți.” Dar eu unul sunt sătul de șabloanele astea. Despre decăderea sistemului de învățământ de ce nu vorbesc domnii prihologi? Dar despre dispariția lecturii? Dar despre promovarea pe scară largă a subculturii (vezi Gheboasă etc)? Dar despre cultul banului, despre modul în care o țoapă analfabetă ajunge idolul unor generații doar pentru că face sute de mii de euro expunându-și bucile curului? De ce nu spun nimic psihologii despre justiția coruptă, despre criminalii care scapă de răspundere pentru că au părinți bogați, despre prescrierile celor mai abominabile fapte prin lăsarea în nelucrare a dosarelor? Nu ne spun nimic pentru că ar însemna să dea de pământ cu explicațiile lor standardizate: „bietul criminal a trăit într-o familie dezorganizată, n-a avut parte de părinți care să-i inculce valorile clasice” și altele asemenea.

2. Două doctorițe de la Sf. Pantelimon au fost reținute pentru că omorau pacienții ajunși la terapie intensivă. Cum făceau? Simplu, le micșorau și de zece ori doza de noradrenalină care i-ar fi ținut în viață. De ce o făceau? Urmează să aflăm, dacă avem noroc. Pentru că parcă văd că niște avocați iscusiți le vor scoate basma curată, prin chichițe penibile (penibile doar în ochii publicului, să ne înțelegem). Și nu va zice nimeni nimic despre dezastrul din sistemul de sănătate, despre bulaii și pielenii care mișună prin toate sistemele publice din România, despre mafia angajărilor, despre șpăgile uriașe, despre politizare. Tot ce vom afla, eventual, va fi că doctorițele ucigașe n-au avut intenția să omoare pe nimeni, au făcut o eroare, una care i se putea întâmpla oricui, că ministrul Rafila (fiul torționarului dovedit Rafila) le-a apărat public negând săvârșirea faptelor doar pentru că a fost de bună credință și l-au păcălit niște birocrați etc etc.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!