Ieri, 28.03, am aflat sentința dată de prima instanță în dosarul „Gala Bute”. Personajul cel mai important implicat în acest caz este fostul ministru al dezvoltării, Elena Udrea. Ea a primit o condamnare la 6 ani de închisoare și trebuie să restituie sume foarte mari, de ordinul milioanelor de euro. Urmează, desigur, apelul, la care orice este posibil, inclusiv ca Elena Udrea să fie achitată sau să primească 21 de ani, așa cum a cerut DNA. Până atunci, este de remarcat și analizat modul în care românii reacționează la aflarea veștii.
Un blog pentru linistea adultilor
Totalul afișărilor de pagină
miercuri, 29 martie 2017
Ce i-ar face românii Elenei Udrea
Publicat de
Raul Sebastian Baz
la
12:14
Etichete:
Brexit,
condamnare,
Cotroceni,
CTP,
DNA,
dodoni,
Elena Udrea,
Gala Bute,
Monica Ridzi,
Năstase,
Sandra Brown,
Stănoiu,
Traian Băsescu
vineri, 24 martie 2017
Dincolo de certificatul de deces
12.Şi a mai vorbit Domnul cu Moise şi a zis:
13.„Spune fiilor lui Israel aşa: Băgaţi de seamă să păziţi zilele Mele de odihnă, căci acestea sunt semn între Mine şi voi din neam în neam, ca să ştiţi că Eu sunt Domnul, Cel ce vă sfinţeşte.
14.Păziţi deci ziua de odihnă, căci ea este sfântă pentru voi. Cel ce o va întina, acela va fi omorât; tot cel ce va face într-însa vreo lucrare, sufletul acela va fi stârpit din poporul Meu;
15.Şase zile să lucreze, iar ziua a şaptea este zi de odihnă, închinată Domnului; tot cel ce va munci în ziua odihnei va fi omorât.
duminică, 19 martie 2017
Cutremurele de pământ - o clasificare
În 1962 apărea, la Paris, lucrarea geologului și vulcanologului francez Haroun Tazieff intitulată „Quand la terre tremble”. În 1966, cartea a fost tradusă în românește și a apărut la Editura Științifică sub titlul „Când pământul se cutremură”. Țin minte că am citit-o când aveam vreo zece ani și am fost extrem de impresionat. Mai ales de clasificarea cutremurelor după gradul de intensitate, pe care aproape că am învățat-o pe de rost.
vineri, 17 martie 2017
Argumentul ceasului
În secolul XVIII, un anume William Paley - un cleric englez - a formulat ceea ce el considera a fi o demonstrație a existenței lui Dumnezeu, cunoscută astăzi sub numele de „argumentul ceasului”. El spune cam așa: mergi pe un câmp și găsești pe jos un ceas. Te uiți la el și tragi concluzia că a fost făcut de un ceasornicar. Ei bine, în același mod, privind un arbore, ochiul unul om, o pasăre etc etc până la lumea însăși, tragi concluzia că toate au fost făcute de un proiectant inteligent. Sau:
luni, 6 martie 2017
Despre adevărata neputință
Există două tipuri de situații în care omul spune „asta nu se poate”. Prima este exemplificată de cel care stă în fața muntelui Everest și se întreabă dacă l-ar putea cuceri, ca să calce și el acolo unde a pus prima dată piciorul Edmund Hillary. Omul e trecut de 50 de ani, are burtă, este dependent de tutun, de alcool și de mâncare, n-a mai mers pe jos de treizeci de ani, respiră greu, e depresiv etc etc. Fără nicio îndoială, răspunsul lui este „asta nu se poate”.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)