marți, 2 august 2011

Ce sa faci cu vechiul comp

Sfaturi pentru cei care vor sa-si ia computer nou, aparute pe nu stiu ce portal de marketing. Aceste tampenii sunt greu de egalat si imposibil de intrecut. 
1. Daţi-l cuiva care are nevoie. PC-ul poate fi donat unui prieten mai puţin pretenţios din punct de vedere al tehnologiei. Totuşi, trebuie să ne asigurăm că am şters toate datele de pe hard disk.
2. Upgradaţi-l. Odată cu ieftinirea PC-urilor, a scăzut şi preţul hard disk-urilor externe sau al memoriei RAM. Astfel, vechiul calculator poate fi îmbunătăţit preventiv, în caz că se strică noul "prieten virtual".
3. Păstraţi-l pentru arhivă. Decât să umpleţi noul calculator cu toate pozele, filmuleţele şi muzica preferată, mai bine le păstraţi pe cel vechi.

4. Păstraţi-l pentru piese de schimb. Niciodată nu se ştie când se poate strica noul PC sau când aveţi nevoie de o piesă de schimb.
5. Construiţi un supercalculator. Dacă aveţi mai multe PC-uri, le puteţi lega între ele pentru a construi un calculator mult mai puternic.
6. Faceţi-vă un post de radio. Muzica ne uneşte pe toţi, iar un post de radio pe internet, care să poată fi accesat la orice oră, este o idee foarte bună şi un mod ingenios de a utiliza un calculator care oricum stă degeaba.
7. Căutaţi extratereştri. Puteţi participa la proiectul SETI@home, pentru care nu vă trebuie decât o conexiune la internet. Apoi, puteţi lăsa calculatorul să caute singur forme de viaţă extraterestre.
8. Transformaţi PC-ul în acvariu. Dacă nu mai există o altă soluţie de a vă salva fostul PC, îl puteţi transforma în acvariu pentru peşti.

Sa le luam pe rand. 
1. Prietenii tai sunt cam ca tine, asa ca isi schimba si ei compul cand se satura de el. Daca e de facut cadou o vechitura, nu i-o dai unui prieten, ci unui amarat. 
2. Pai de ce sa upgradez eu o vechitura? Daca iau un comp nou, il upgradez pe el in caz ca apar probleme. Sau, daca il upgradez pe ala vechiu' de ce sa-mi mai iau unul nou?
3. Sa tin vechitura pentru arhiva? Pai daca imi iau un comp nou, oricum iau unul cu HDD urias, doar nu o sa renunt la un comp cu hard de 32 de gigi ca sa iau altul tot cu 32 de gigi. Iau unul cu hardu' de un tera si am rezolvat stocarea pentru o mie de ani.
4. Piese de schimb? Alta aiureala. Ce piese pot eu sa iau de la o vechitura prafuita si sa le bag intr-un comp nou nout? In primul rand ca ala nou nu se strica. Si daca totusi crapa ceva, asta se intampla dupa ani si ani, cand compul vechi deja va fi mancat de rugina. 
5. Asta cu supercalculatorul chiar ca-i tare de tot. Cum se leaga niste compuri intre ele, cu sfoara, sau cu sarma?
6.  Daca vreau sa-mi fac un post de radio, bag niste bani si fac lucru profi. Nu merg cu un comp uzat si depasit, pentru ca nu sunt ultimul boschetar care-si face casa din cartoane.
7. si 8. Astea se vor glumite. Ma doare burta de atata ras.
PS Astia care scriu idiotenii preluate de pe tot felul de site-uri dubioase, inca nu fac diferenta intre computer si calculator.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!