Ma vad nevoit sa fac un update la prepararea cafelei, intrucat au aparut diverse noi imbunatatiri si observatii. Asadar:
1. Cand apa fierbe, se opreste focul si se pune cafeaua
2. Se adauga un varf de cutit de sare
3. Se amesteca de 100 de ori in ibric, cu o lingurita. Amestecarea se face intotdeauna in sens trigonometric, adica invers acelor unui ceas care ar sta culcat pe masa, cu acele la vedere.
4. Se pune putina apa rece
5. Se acopera ibricul cu o farfurioara.
6. Se asteapta 5 minute.
7. Se toarna cafeaua in cana, ridicand ibricul tot mai sus pe masura turnarii.
Iata si o poza in care Maria a surprins azi dimineata executarea operatiunii de la punctul 7 al ritualului
1. Cand apa fierbe, se opreste focul si se pune cafeaua
2. Se adauga un varf de cutit de sare
3. Se amesteca de 100 de ori in ibric, cu o lingurita. Amestecarea se face intotdeauna in sens trigonometric, adica invers acelor unui ceas care ar sta culcat pe masa, cu acele la vedere.
4. Se pune putina apa rece
5. Se acopera ibricul cu o farfurioara.
6. Se asteapta 5 minute.
7. Se toarna cafeaua in cana, ridicand ibricul tot mai sus pe masura turnarii.
Iata si o poza in care Maria a surprins azi dimineata executarea operatiunii de la punctul 7 al ritualului