luni, 26 septembrie 2011

Rusine BBC!

Masura imbecilitatii pentru ceea ce se numeste "political correctness" - care este un fel de limba de lemn a capitalismului - e data de ultima decizie a BBC privind renuntarea la nasterea lui Cristos ca punct de raportare cronologica. Dar iata stirea:
După modelul fostelor ţări comuniste, radiodifuzorul public britanic BBC a început să înlocuiască în programele sale termenii „înainte de Hristos - î. Hr." şi „după Hristos - d. Hr.", cu „înaintea erei noastre - î.e.n." şi „era noastră - e.n.", pentru a nu-i ofensa pe ascultătorii şi telespectatorii care nu sunt creştini.
Unele dintre cele mai populare programe TV şi radio ale BBC au adoptat noii termeni - „Before Common Era" (BCE) şi „Common Era" (CE), în loc de „Before Christ" (BC) şi „Anno Domini" (AD). Menţiunea naşterii lui Iisus Hristos ar urma să nu mai fi­gureze în exprimarea celor două mari perioade istorice, scrie Daily Mail.

Departamentul de religie şi etică al corporaţiei a motivat schimbarea prin aceea că astfel se evită ofensarea celor care nu sunt creştini: „Cum BBC este fidel principiului de imparţialitate, este potrivit să folosim termeni care să nu îi ofenseze sau să îi îndepărteze pe necreştini".
Dar această mutare i-a nemul­ţumit pe creştini, i-a surprins pe alţi lideri religioşi şi a fost catalogată drept inutilă de grupul de acţiune Plain En­glish Campaign, care militează pentru folosirea corectă a limbii engleze în comunicarea publică. Cei care se opun acestei schim­bări susţin că şi termenii „înain­tea erei noastre" şi „era noastră" se referă în continuare la anul naşterii lui Iisus Hristos, chiar dacă denumesc altfel acest moment.
Eu inteleg de-aici ca exista oameni care s-ar putea simti lezati (?!) de faptul ca Iulis Cezar a fost omorat cu 44 de ani inainte de Cristos Sau ca Vezuviul a distrus orasul Pompei in anul 79 dupa Cristos. Si, mai mult decat atat, ca ar trebui sa-mi pese de faptul ca acei indivizi se simt lezati. Dar, pentru numele lui Allah si al lui Zeus, cine sunt aia si de ce ar conta parerea lor, pe care nici macar n-au exprimat-o? S-or fi strans niste mii de astfel de indivizi si or fi semnat o petitie prin care se cere renuntarea la datarea cu Cristos si trecerea la datarea cu Carbon? Da de unde! Tampenia asta e rodul gandirii ahtiate de audienta a unor retardati de la BBC. Daca stai si te gandesti bine, cum ar putea sa se simta lezat un arab care sta trantit pe trotuar si se uita cum trece viata pe langa el de faptul ca BBC foloseste expresia "inainte de Hristos"? Nu o sa-i mai priasca musacaua de oaie infulecata de dimineata? Ce imbecilitate....
PS Oare crestinii nu s-or fi simtind lezati de aceasta decizie cretina?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!