joi, 29 septembrie 2011

Pisica Frank si Louie

Cea mai în vârstă dintre pisicile cu două feţe a împlinit luna aceasta 12 ani. Numele ei este Frank şi Louie.
Frank şi Louie s-a născut în data de 8 septembrie 1999 şi suferă de o boală rară numită diprosopia. Deoarece puţine pisici cu această boală au supravieţuit, ea va intra în Cartea Recordurilor, ediţia 201, după cum scrie Reuters

Stăpâna pisicii, pe nume Marty, a salvat-o pe Frank şi Louie de la moarte după ce, pe vremea când lucra ca tehnician veterinar, i-a fost adusă de cineva la cabinet pentru eutanasiere.
In general, pisicile cu diprosopia trăiesc între o zi şi patru zile. Dar Marty a apelat la anumite proceduri chirurgicale şi pisica a supravieţuit.
Frank şi Louie are un singur creier, astfel încât între cele două feţe nu există probleme de coordonare. Ochii periferici sunt normali, însă cu cel din mijloc nu poate vedea. 
Dupa ce am citit stirea asta, m-am gandit ce m-am gandit si am realizat ca nu e mare lucru de capul ei. In fond, exista o multime de oameni - atentie, nu pisici - care traiesc de decenii intregi cu doua feţe. Si nici macar nu s-a ocupat cineva de ei, adica sa-i opereze, sa le rezolve problemele de coordonare etc.
Pentru cei cu teoria "tot ce nu ni se pare noua OK este facut cu Photoshop", vezi si:
http://www.vidmax.com/video/60432/Meet_Frank_and_Louie__the_cat_with_two_heads_on_one_body_/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!