vineri, 23 septembrie 2011

Boala Chron si rastignirea lui Cristos

Exista boli pe care le fac, cel mai frecvent, anumite etnii sau populatii. Mi se pare un subiect fascinant: de ce, spre exemplu, siclemia este constatată exclusiv la populaţia neagra? Ma intreb daca specialistii stiu raspunsul, sau fac doar ipoteze, cam in stilul in care se vorbeste de Big Bang.
In orice caz, am gasit un articol pe tema asta, in care am aflat ceva foarte ciudat. Zice acolo asa:
Rabin Ashkenaz

Unele boli genetice apar cu o frecvenţă crescută in familiile de evrei originari din estul Europei, cunoscuţi ca evrei Ashkenazi. Aceştia au imigrat în Polonia şi Ţările Baltice după cucerirea Ierusalimului în primul secol ante-Cristos. În prezent există aproximativ 11 milioane de evrei Ashkenazi, mai mult de jumătate trăind în SUA.
Urmeaza exemple de boli care ii macina pe evreii Ashkenazi: Maladia Tay-Sachs, Boala Niemann-Pick, mucolipidoza, Boala Gaucher tipul adult, pentozuria, Sindromul Bloom, Boala Chron si inca vreo trei-patru. Ma trec fiorii deja.
Fenomene asemanatoare se manifesta printre polinezieni, caucazieni, irlandezi sau orientali. Adica nu e vorba numai de evrei - spun asta pentru cei care sustin imbecilitati de genul "pentru ca l-au rastignit pe Cristos, pe evrei ii bate Dumnezeu si le trimite boli speciale".
PS Toata treaba asta mi-a venit in minte plecand de la un prieten de-al meu care a facut Boala Chron. Omul s-a speriat rau, a crezut ca e cancer, dar apoi s-a linistit, a facut tratamentul adecvat si acum e bine-merci. Dar ma gandesc sa il intreb: "bai baiatule, tu nu cumva esti Ashkenaz?"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!