luni, 9 ianuarie 2012

Cereți și vi se va da

Am văzut odată la televizor un reportaj despre un american care iubea foarte mult urşii grizzly. Îi căuta peste tot, se apropia de ei, le făcea poze, îi filma, le analiza excrementele şi mai făcea multe alte lucruri folositoare pentru sufletul lui dar şi pentru ştiinţă. Până la urmă, un astfel de urs l-a prins şi l-a aranjat atât de bine încât nu mai arată a om ci a personaj din Addams Family. Te-ai fi aşteptat ca după această experienţă, americanul să se lase păgubaş şi să înceteze studierea urşilor grizzly în habitatul lor natural. Da' de unde!
Tipul a aşteptat să i se vindece figura în urma celor câteva zeci de operaţii de chirurgie plastică pe care le-a făcut şi s-a dus glonț înapoi în Parcul Yellowstone, unde a continuat să se apropie în mod periculos de urşi. Apoi a apărut pe la televizor şi a spus că el nu îi poartă pică ursului care l-a desfigurat, că i se pare ceva absolut normal ca dacă te bagi în sufletul ursului el să te atace şi aşa mai departe.
Eu unul mă gândesc că americanul îndrăgostit de urşii grizzly este un exemplu de minte limpede. Într-adevăr, atunci când te apuci să faci o chestie care-i poate deranja pe alţii, trebuie să ştii precis în ce te bagi şi, mai ales, să nu te plângi dacă o păţeşti. Cunosc destui oameni care se apucă de nişte lucruri periculoase şi când li se înfundă, încep să se văicărească, spunând că n-au avut noroc în viaţă, că lumea e rea etc. Dar de fapt, ei o caută cu lumânarea şi până la urmă primesc ceea ce caută. Cristos spune pe undeva: "Cereţi şi vi se va da". Ideea e că trebuie să ai grijă ce anume ceri.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!