duminică, 11 martie 2012

Bani pe degeaba

Am dat peste un document foarte interesant: raspunsul oficial, semnat de presedintele CNSAS, Dragos Petrescu, la o cerere care i-a fost adresata de ziaristul Victor Roncea, privind prezenta lui Mircea Dinescu la sedintele CNSAS. Iata-l:

Ce rezulta de aici? Ne explica, pe blogul lui Roncea, o persoana cu numele Ana:
Conform legii, Colegiul se intruneste de cel putin 2 ori pe saptamana. La 52 de saptamani rezulta 104 sedinte. Mai scoti o sarbatoare, un parastas si o lasi la 100 de sedinte.
In realitate ei n-au tinut decat 49 de sedinte in 2011: http://www.cnsas.ro/comunicate2011.html.
Cum tov. Dinescu cica ar fi venit cam la jumate, rezulta ca in 2011 a muncit vreo 25 de zile.
Cum o sedinta nu tine mai mult de 1-2 ore , iar pe ‘mnealui nu prea il prinde sfarsitul sedintelor in sala, sa zicem ca a dat cu sapa pe la CNSAS cam 30-40 ore. INTR-UN AN INTREG.
Contra a vreo 50.000 lei. Adica 1250-1666 lei pe ora, adicatelea 287-383 euro pe ora. Plus masina cu benzina la mosie plus telefon plus sofer si secretara platiti pe degeaba de tot. Fat frumos, ce sa mai… Daca si de la televiziuni ia tot 3-400 euro pe ora, chiar imi pare rau ca e insurat!

In principiu, n-ar fi nimic de comentat. Oameni ca Dinescu sunt cu duiumul in Romania - din cei care se dau bine pe langa mai marii zilei pana primesc posturi grase, de unde iau bani fara sa faca mai nimic. Numai ca Mircea Dinescu nu e unul oarecare printre acestia. El este persoana publica de renume national, ca sa parafrazez o sintagma folosita in anii lui Ceausescu. In plus, a fost nominalizat in CNSAS de un partid plin de principii - ma refer la PNL. Dinescu e unul dintre cei care vin la televizor si vorbesc ore intregi despre semenii lor, care ar fi corupti, mitocani, cacanari, prosti, ticalosi, banditi etc. Aici e oful meu. Eu inteleg sa te exprimi public la adresa oricui si sa-l arati cu degetul in conditiile in care tu insuti esti curat ca lacrima. Spre exemplu, cred ca un om precum regretatul Corneliu Coposu avea toata indreptatirea sa spuna despre Iliescu si oamenii lui (de genul Barladeanu sau Cosmanca, lista fiind desigur foarte lunga), ca sunt condamnabili moral, ca trebuie scosi din viata publica etc. Dar Dinescu? De pe ce pozitii morale face el tot circul de la Realitatea TV, unde apare impreuna cu Stelian Tanase si injura in toate directiile, de nu mai stii cine e mai iscusit la asa ceva - el sau Vadim Tudor? 
Sincer sa fiu, un om de talia lui Dinescu odata descoperit de presa ca ia bani degeaba din buzunarul statului, atarna ca o piatra de moara de gatul partidului care l-a sustinut sa ocupe sinecura respectiva. Nu stiu ce asteapta Crin Antonescu de nu reactioneaza in niciun fel. Nu vreau sa fiu rautacios si sa spun ca, probabil, il intelege din punct de vedere uman. Sper insa ca nu il va mai nominaliza din partea PNL in CNSAS, in cadrul atribuirii noilor mandate, care trebuie sa aiba loc foarte curand.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!