miercuri, 6 noiembrie 2013

O noua inselatorie

Romanii sunt un popor de oameni lipsiti de educatie. Afirmatia asta, absolut reala, imi aduce critici si injuraturi: "cum adica needucati ba, adica daca ma-ta a avut biblioteca si ti-a dat sa citesti tu esti ala educatu'?". Desigur ca astfel de reactii vin chiar de la cei needucati. Dupa cum se stie, cei mai multi oameni se cred perfecti si nu accepta niciun fel de argument ca lucrurile nu ar sta chiar asa. Drept urmare, daca le arati adevarul, te spurca. 
Am primit astazi un mail, in care sunt anuntat ca am primit trei zile de cazare gratuita impreuna cu nevasta (sau cu cine vreau eu), la un hotel pe care pot sa mi-l aleg. Uite:


Stimate Utilizator,

cu plăcere vă anunţăm, că aţi obţinut o alocare de cazare pentru 2 persoane în a III Ediţie a Programului de Dezvoltare al Turismului Individual European (PDTIE) „Europa mea fără frontiere” 2013. Scopul programului este încurajarea dezvoltării sectorului turistic, cu accent special pe unutăţile mici şi mijlocii de cazare adică pensiuni şi mici hoteluri din întreaga Europă. În a III Ediţie PDTIE 2013 participă 850 de pensiuni şi hoteluri din România şi alte 13 ţări.

Ai obţinut garantat o alocare de 3 zile
de cazare gratuită pentru 2 persoane, ce poate fi realizată în orice hotel, care participă în program. Vă rugăm să vă autentificaţi pe site-ul programului, să confirmaţi participarea şi să indicaţi adresa de livrare a certificatului.

Cand primeste un asemenea mail, omul educat il sterge rapid, il ignora sau poate il raporteaza ca spam. Omul needucat insa, isi zice in sinea lui: "ei, sa vezi ca de data asta a dat si peste mine norocul". Asa ca intre in hora si sfarseste prin a fi tepuit, dupa care incepe sa se vaite si sa injure la Basescu (pentru ca el e de vina, desigur, doar asa a zis domnu' Profesor Voiculescu), dupa care se duce sa se imbete in compania altor tepuiti, impreuna cu care poate sa-si verse naduful.
Inselatoria respectiva functioneaza, dupa cum am citit prin diverse locuri. Functioneaza in sensul ca o gramada de oameni sunt pacaliti cu succes. Daca printre cei care stiu sa intre pe internet si au acces la un computer se gasesc atat de multi oameni needucati, cum o sta treaba printre ceilalti? Nici nu vreau sa ma gandesc.
Unul din principiile simple care se pot achizitiona prin educatie este urmatorul: NIMIC NU ESTE GRATUIT. Tarile europene dezvoltate si-au educat oamenii in directia asta. In Romania nu numai ca nu se face asa ceva, dar oamenii sunt incurajati sa voteze cu anumite persoane si partide tocmai ca sa li se dea gratis - fara ca amaratii sa priceapa ca decontarea se face oricum si banii tot din buzunarele lor sunt luati.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!