sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Ardei umpluti

A trecut ceva vreme de cand n-am mai urcat nicio reteta, asa ca o sa recuperez cu o chestie absolut fantastica: ardei umpluti. Dar nu umpluti oricum, ci cu chestii speciale, in asa fel incat la sfarsit nici n-o sa-si dea seama lumea ca nu-i carne inauntru. In plus, nu se prajeste nimic, nici macar nu se caleste ceapa si nu se foloseste niciun fel de grasime. Optim, nu?

Va trebuie urmatoarele: soia granulat, orez, fulgi de diverse tipuri (ovaz, grau, secara, ce gaseste fiecare), rosii pasate, piper, marar, usturoi pisat, boia, sare, seminte de care vreti, maruntite cu un blender.
Se pun intr-un castron toate cele de mai sus, in proportia care-i convine fiecaruia, se amesteca si se lasa la umflat. Intre timp, se taie capacele ardeilor si se fac zob cu blenderul, dupa care se adauga in compozitie.
Se ia o oala cat mai larga si se pune in mijlocul ei o gulie mare, cu coaja cu tot. Se asaza frumos ardeii in jurul guliei, dar fara sa o inconjoare complet. In locul ramas liber se pune un buchet mare de conopida. Mai departe, printre ardei se indeasa un cartof taiat in doua, cateva bucati de morcov mai gros (eventual si cateva bucati de ceapa). Daca aveti si doua felii de gutuie, e optim. In urma acestei operatiuni, totul trebuie sa stea fix in oala. Se umplu ardeii cu exceptionala compozitie, fara a o indesa prea tare, apoi se toarna apa pana la buza ardeilor si se pune oala pe foc. In 20 de minute de fiert, mancarea e gata.
Important: ardeii trebuie sa fie neaparat rosii, iar numarul lor trebuie sa fie par. 
PS. Ideea nu e a mea, am luat-o de aici si am adaptat-o putin.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!