vineri, 15 noiembrie 2013

Rocada Corleone-Gino: de ce acum?

Una dintre cele mai iritante, imbecile si sinistre intrebari care bantuie Romania needucata inca din vremea lui Ion Iliescu este urmatoarea: "de ce acum?" Aproape ca n-a existat dezvaluire cu privire la faptele de coruptie ale celor de la putere, in legatura cu care sa nu apara aceasta intrebare perversa. Tot felul de fosti securisti se infiintau si inca se infiinteaza in studiourile de televiziune de unde, cu ranjetul specific diversionistilor de profesie, croncaneau (si croncanesc): "de ce acum?" Iar romanii se inghesuie sa preia si sa raspandeasca mizeria, pana cand scopul diversionistilor este atins: nimeni nu mai da doi bani pe fapte, dar toata lumea este preocupata sa afle ce dusmani ai faptuitorilor fac dezvaluiri exact in acel moment. 
Astazi, intrebarea a fost din nou lansata: "de ce tocmai acum se pune din nou pe tapet dosarul de urmarire penala a lui Gino Iorgulescu?" "Tocmai acum" insemnand "acum, cand respectivul a fost ales in fruntea LPF?" Nimeni nu-si mai bate capul cu faptul ca dosarul dateaza din 2006, pe nimeni nu mai intereseaza ce contine respectivul dosar (evaziune fiscala legata de transferul unor fotbalisti). Nu, astea au devenit deja detalii lipsite de importanta. Ceea ce conteaza e cu totul si cu totul altceva: "de ce acum?"
Cei care preiau intrebarea asta si se-apuca sa o rumege, constata ca stiau dinainte raspunsul: "acum, pentru ca Iorgulescu a ajuns intr-o pozitie importanta". OK, si daca este asa, care e problema? Acest Iorgulescu are un dosar din 2006. Justitia l-a tinut in ne-lucrare. Poate s-a luat si s-a dat mita. Poate s-a intervenit politic (lucru extrem de plauzibil dupa ce aflam ca inainte de vot, Ponta si Dragnea s-au intalnit cu presedintii de cluburi si le-au cerut sa-l debarce pe Mitica Dragomir). Asa, si mai departe? Ce-ar trebui sa se intample acum, dupa ce Iorgulescu a ajuns in fruntea LPF? Dosarul sa fie in continuare tinut intr-un sertar? Sa nu mai vorbeasca nimeni despre el? Nu, copii ai durerii, nu asa se face, exact invers se face: cand un individ ajunge in lumina reflectoarelor, exact atunci trebuie sa fie luat la puricat si sa i se gaseasca toate bubele. Cand sunt alegeri prezidentiale nu asa se procedeaza? Nu se apuca presa sa scormoneasca inclusiv in carnetele de note din clasele primare ale candidatilor? 
Idealul ar fi sa nu existe dosare lasate in ne-lucrare, justitia sa se miste rapid si eficient, infractorii sa fie inchisi, cei corupti dar inca nedovediti sa fie impiedicati sa candideze. Unul ca Iorgulescu nu ar trebui lasat sa fie nici macar presedinte de bloc pana nu i se lamureste situatia. Asta nu inseamna ca militianul bisnitar - puscariasul Dragomir - avea ce cauta in fruntea LPF. 
Pana la urma, asta e Romania, asa cum se vede ea dinspre Europa civilizata: o tara in care daca nu esti penal, n-ai ce cauta la nicio maneta de putere, oricat de mica, din sistem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!