Bamele
Substanţe active importante. În păstăile de bamă se găsesc proteine, hidraţi de carbon, săruri minerale, beta-caroten, vitaminele A, B, C și PP, mucilagii. Seminţele sunt apreciate pentru conţinutul deosebit de bogat în proteine și grăsimi.
Denumire știinţifică: Hibiscus esculentus.
Prezentare. Bama
este o plantă anuală, originară din India. Aparţine familiei malvaceelor. Se cultivă
pentru păstăile sale tinere, păroase și
pentru seminţe. Atât păstăile,
cât și seminţele sunt folosite în alimentaţia oamenilor, fiind
considerate foarte
nutritive.
Substanţe active importante. În păstăile de bamă se găsesc proteine, hidraţi de carbon, săruri minerale, beta-caroten, vitaminele A, B, C și PP, mucilagii. Seminţele sunt apreciate pentru conţinutul deosebit de bogat în proteine și grăsimi.
Întrebuinţări.
Bamele sunt consumate datorită conţinutului lor bogat în substanţe întotdeauna
necesare organismului, dar și pentru
unele efecte medicinale demne de luat în seamă. Consumul de bame face
bine suferinzilor de traheite, laringite, bronșite,
precum
și bolnavilor cu deranjamente și infecţii gastro-intestinale.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu