joi, 5 ianuarie 2012

Faceti-va bine (17)

Bamele
Denumire știinţifică: Hibiscus esculentus.
Prezentare. Bama este o plantă anuală, originară din India. Aparţine familiei malvaceelor. Se cultivă pentru păstăile sale tinere, păroase și pentru  seminţe. Atât păstăile, cât și seminţele sunt folosite în alimentaţia oamenilor, fiind considerate foarte nutritive.

Substanţe active importante. În păstăile de bamă se găsesc proteine, hidraţi de carbon, săruri minerale, beta-caroten, vitaminele A, B, C și PP, mucilagii. Seminţele sunt apreciate pentru conţinutul deosebit de bogat în proteine și grăsimi.
Întrebuinţări. Bamele sunt consumate datorită conţinutului lor bogat în substanţe întotdeauna necesare organismului, dar și pentru unele efecte medicinale demne de luat în seamă. Consumul de bame face bine suferinzilor de traheite, laringite, bronșite, precum și bolnavilor cu deranjamente și infecţii gastro-intestinale.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!