marți, 2 aprilie 2013

Ziua Z

Trecem printr-o perioada interesanta. Ponta si USL sunt pusi la grea incercare: s-ar parea ca trebuie sa tina seama de punctul de vedere al presedintelui Basescu in ce priveste numirile procurilor sefi la DNA si Parchet. Si cum se zvoneste ca Base ar vrea s-o puna la DNA pe Kovesi, a inceput balciul. Unul dintre mercenarii Varanului de la Antena 3 a declarat in direct ca el personal o sa-l scoata taras din guvern pe Ponta. Alti mercenari, tot de-ai Varanului, l-au invitat pe Ponta in studio si s-au napustit asupra lui cu intrebari subtile, cum numai profesionistii stiu sa puna: "domnule prim ministru, dar daca vi s-ar cere sa numiti la DNA o gaina, ati numi-o?" Antonescu a declarat ca el nu este de acord cu numirea lui Kovesi si a amenintat cu represalii. O sumedenie de alte persoane isi arata muschii si fac o galagie de nedescris, reusind sa dea, in afara, impresia unui balci generalizat. 
Ei bine, astazi e ziua Z - are loc intalnirea istorica Basescu - Ponta pe tema procurorilor. Abia astept sa vad ce-o sa iasa de-aici. Dar pana aflam numele mai e vreme de comentat.
Scandalul nascut de zvonul numirii lui Kovesi dovedeste, in opinia mea, doua lucruri. Intai ca principalul manipulator in aceasta chestiune, cel care se opune din rasputeri, este Dan Voiculescu. Doi, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, se afla in solda lui Voiculescu, anexand partidul pe care-l conduce intereselor celui supranumit Varanul. Nu o sa insist in aceasta zona, miroase greu, a descompunere morala. Sa fie la ei acolo. 
Ce ma intereseaza este felul in care se pune problema. La urma urmei - se poate intreba orice roman - de ce sa nu fie numita Kovesi la DNA? Ce anume i se poate imputa acestei persoane? Spre deosebire de Becali, Fenechiu si turma de penali care a invadat prin vot popular Parlamentul Romaniei, Kovesi nu este implicata in niciun fel de fapta de coruptie. Nu se poate spune despre ea ca n-ar fi pregatita profesional. Cat a fost procuror general, infractorii cu pozitii inalte in structurile statului au avut probleme serioase. Si atunci? De ce nu ar fi OK ca ea sa conduca DNA? 
Raspunsul este incredibil de simplu: pentru ca Voiculescu sa scape de puscarie si ceilalti penali din Guvern, Parlament si partidele USL sa poata dormi linistiti. Cu Kovesi la DNA, exista riscul ca penalii sa raspunda pentru faptele lor. 
Cine nu intelege lucrurile astea, este orb.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!