joi, 14 martie 2013

In urma Varanului

Exista o mare disputa in aceste zile pe marginea mafiotilor care, desi sunt urmariti penal, detin functii publice. Unii sunt ministri, altii prefecti, altii sefi ai unor institutii finantate de statul roman etc. Liderii USL, Ponta si Anntonescu, ii sustin fara niciun fel de ezitare, facandu-ne sa ne punem intrebari din cele mai nelinistitoare. Rationamentul pe care-l fac ei - si pe care il valideaza toate cozile de topor din presa mafiota, este urmatorul: "Daca domnul X va fi gasit vinovat, va fi demis imediat din functie. Pana atunci, insa, trebuie ca si in cazul lui sa functioneze premisa de nevinovatie". Asa ca domnul X ramane linistit pe functie si isi continua netulburat afacerile cu banii publici. Iar justitia ii taraganeaza procesele ani fara numar. 
Chestiunea este foarte simpla: cel care a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie trebuie sa plece neintarziat din functia publica pe care o detine. El nu a fost trimis in judecata de un vecin de scara, pentru ca i-a ocupat locul de parcare. El a fost trimis in judecata de catre DNA, pentru fapte de coruptie. Asadar nu e vorba de cretinismul sustinut de presa mafiota si de guristii mafioti invitati la televiziuni, ca oricine poate fi trimis in judecata doar asa, ca razbunare. Sa incerce oricare dintre inconstientii saraci cu duhul care inghit toate porcariile deversate de Badea, Gadea, Ciuvica si ceilalti, sa incerce, zic, sa-l dea in judecata pe oricare dintre cei numiti pe functii publice, doar asa, ca sa plece respectivul din functia pe care a fost numit. Astea sunt povesti pentru prosti si, din pacate, prosti sunt destui sa le inghita.
Prin urmare, daca un ministru, un secretar de stat, un prefect etc a ajuns sa aiba un dosar de coruptie, ala nu i-a fost intocmit de nea Gica de la scularie, ci de procurori, adica de oameni care nu se joaca de-a procesele, care pentru asta iau salariu, care au o responsabilitate pentru ceea ce fac. Si asta inseamna ca acolo, in dosarele alea, sunt fapte reale, fapte clare de coruptie. Un ministru caruia i s-a intocmit un asemenea dosar este un om suspect. Si nu exista nicio ratiune ca un om suspect sa ramana intr-o functie publica, alta decat ca guvernul din care face parte este el insusi, in ansamblul sau, un guvern pro-coruptie.
Decerebratii care fac teoria chibritului pe marginea acestor lucruri, acceptand punctele de vedere ale mafiotilor care ocupa functii publice, ar trebui sa incerce sa gandeasca macar odata cu capetele lor. Ar trebui sa isi puna o intrebare elementara: este mai bine pentru mine ca un ministru acuzat de procurori, cu probe, pentru fapte de coruptie, sa ramana pe functie sau este mai bine sa plece? Daca-si va pune intrebarea asta, poate-i va lumina Dumnezeu mintea si va pricepe ca ramanerea in functie a ministrului penal ii aduce numai deservicii. In primul rand, in felul asta se perpetueaza sistemul clientelar. In al doilea rand, Romania continua sa fie perceputa in exterior ca un stat cu toleranta mare la coruptia institutionala. In al treilea rand, o gramada de bani care altminteri ar intra in circuitul economic normal, vor continua sa fie deviati catre buzunarele ministrului mafiot si ale celor care ii sunt colegi. Poate ca pe termen scurt, de pe-o zi pe alta, romanul imbecilizat de Badea, Gadea, Ciuvica etc, nu va observa ca prin plecarea ministrului mafiot viata lui s-a imbunatatit. Dar dupa o vreme, atunci cand niciun penal nu va mai avea loc pe niciun fel de scaun public platit de la buget, rezultatele se vor vedea, inclusiv in buzunarul celor care astazi merg incolonati in urma Varanului, cu pantalonii rupti in cur si hranindu-se cu lozinci privind demnitatea noastra de romani care nu s-au clintit de-aici de doua mii si ceva de ani.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!