marți, 15 ianuarie 2013

Cum poți avea părul cu totul și cu totul de aur

În primul rând, trebuie să ai o grădină. Dacă nu ai, cumpără o casă cu grădină. Acolo trebuie să plantezi un lăstar de gutui adus - neapărat de tine personal - din orașul Cydon, aflat în insula Creta. Poți, bineînțeles, să plantezi și alte feluri de pomi, dar gutuiul este cel mai important. După ce l-ai plantat, ai grijă și îngrijește-l cu toată dragostea de care ești capabilă. Să nu treacă nici măcar o zi în care să nu-i spui câte o poezie scrisă de tine, ori să nu-i cânți precum unui copil când vrei să-l faci să se oprească din plâns. Timp de doi ani, până va rodi pentru întâia dată, nu trebuie să lipsești niciodată din preajma lui mai mult de câteva ore, așa încât ai terminat cu excursiile și concediile la mare.
De îndată ce gutuiul va rodi, trebuie să cumperi un ghiveci cu o floare de Bougainvillea, dar neapărat una care provine din Peru. Nu din Brazilia, nu din Argentina - numai și numai din Peru. Dacă nu ești sigură de proveniența florii, mai bine dă o fugă până în zona Iquitos și ia de acolo semințe de Bougainvillea.
Din momentul în care ai ghiveciul, îngrijește floarea ca pe ochii din cap, nu care cumva să se usuce. Consultă specialiști, citește cărți despre îngrijirea florilor, fă tot ce-ți stă în puteri ca să te asiguri că florii tale nu-i lipsește nimic. Ai mare grijă ca iarna să muți ghiveciul în casă, într-un loc larg și luminos.
Când floarea de Bougainvillea a ajuns la înălțimea de un metru, va începe a treia parte și cea mai dificilă a acțiunii de transformare a părului tău obișnuit într-unul cu totul și cu totul de aur.
Imediat ce simți primele semne ale iernii, tunde-te cât mai scurt. Apoi, atâta timp cât în grădină e zăpadă, în zilele în care temperatura urcă, afară, peste zece grade, scoate ghiveciul cu Bougainvillea și așază-l sub gutui. Lasă-l acolo o oră. Dar fii atentă: din spatele perdelei, va trebui să privești fără întrerupere la ce se petrece acolo, în grădină, fără să slăbești încordarea nici măcar o secundă.
S-ar putea că în prima iarnă să nu se întâmple nimic. S-ar putea ca nici în următoarele ierni să nu se întâmple nimic. Dar la un moment dat, când te aștepți mai puțin, sau poate chiar în prima zi, o să observi, deasupra florii de Bougainvillea, dând din aripi de o sută de ori pe secundă, o minunat colorată pasăre Colibri. Ea nu stă mult acolo, doar câteva secunde și, dacă n-ai observat-o, toată strădania ta de până în acel moment a fost zadarnică. Poți să aștepți, după aia, mult și bine: niciodată, în nicio iarnă, nu o să mai apară o a doua pasăre Colibri sub gutui, deasupra florii tale de Bougainvillea.
Dar dacă ai văzut-o, trebuie să te duci repede și să iei în palme zăpadă de pe crengile gutuiului. Udă-ți părul cu ea, freacă-l bine, bine de tot, ai grijă ca apa să ajungă până la rădăcină. Apoi fugi în casă și pune pe cap basmaua de lână pregătită din vreme, pe care ai brodat modele cu flori de gutui și păsări Colibri. Ține-o pe cap până a doua zi de dimineață - să n-o scoți pentru nimic în lume. Când te trezești, fugi la oglindă și scoate basmaua. Dar să nu te uiți direct, ci cu multe precauții, altfel există riscul ca lumina părului tău cu totul și cu totul de aur să te orbească.


Un comentariu:

După mine!