miercuri, 16 ianuarie 2013

Herr instalator

Intrucat si conductele nemtesti se infunda, exact ca alea romanesti, prapadite, azi am avut nevoie de instalator - in caz ca nu-l chemam, n-as mai fi putut folosi instalatiile din bucatarie. Fiind Christine pe la noi si vorbind ea germana, a rezolvat problema in doi timpi si trei miscari, cu ajutorul telefonului. A gasit o firma in apropiere si omul lor a sosit cam dupa vreo ora si jumatate. A venit cu o dubita plina de scule si alte minuni. Un tip pe la 28 de ani, cu cercel, o namila de neamt cu pieptul inainte, mandru de el, de meseria pe care o face si de tara in care traieste.
A vazut despre ce e vorba, apoi a scos ceea ce nea Florica de la Sinaia numea "rac" iar Christine numeste "sarpe" si s-a pus pe treaba. A introdus racul intr-un dispozitiv electric care il tot impingea pe conducta in jos, cu scopul de a dizloca absolut orice rest ramas fixat pe pereti. Nu stiu pana unde a ajuns sarma aia striata, dar imi imaginez ca cel putin pana la primul nivel al iadului - altfel nu stiu cum sa-mi explic zecile de metri care intrau si tot intrau in conducta. Dupa care tipul a oprit dispozitivul si a recuperat sarpele. A zis ca e OK, si-a scos manusile si s-a apucat sa stranga sculele. A recuperat tot, fara exceptie, inclusiv, asadar, impuritatile produse in "procesul muncii". A dus totul la dubita, apoi s-a intors sa scrie factura. Evident, nu se punea problema sa lucreze fara factura.
Scorul? Dar de ce sa discutam despre el? E un scor corect, calculat la metrul patrat de rac introdus in conducta (apropos, cati kilometri or fi pana in iad?). N-are sens sa mai comentam, ceea ce conteaza e ca acum pot folosi instalatiile din bucatarie. Am si garantie, asa incat nu ma tem ca in urmatorii ani va trebui sa-l mai chem pe herr instalator. 
Dupa plecarea tipului, m-a cuprins asa, un dor nestavilit de vremurile sinaiene cand mi se paradea instalatia exact in noaptea de anul nou si il suna mama pe nea Florica Neagu, care-si lua racul ruginit pe umar si venea sa ne rezolve problema, iar apoi nu ne cerea nimic decat sa-i uram sanatate....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!