Aflându-ne în postul Crăciunului, s-ar prea putea ca unii dintre noi să-l și țină. Prin urmare, sâmbătă și duminică vom mânca pește (dacă vrem, desigur). Se impune, așadar, să mai dezvălui o rețetă secretă, din cele pe care le păstrez într-un safe dintr-o bancă elvețiană: pește la cuptor.
Așadar se ia niște filet de pangasius și se pune pe fundul unui vas termorezistent. Deasupra se așază, cu multă grijă, următoarele: ceapă, ardei gras, morcov, țelină, pătrunjel, lămâie. Se pun apoi câteva foi de dafin și, atenție, urmează partea cea mai importantă - secretul bine ascuns al acestei rețete: se pune vasul termorezistent să se simtă bine pe un prosop roșu timp de șapte minute. Însă prosopul roșu este obligatoriu să nu fi fost folosit niciodată de un adult ci numai de un copil și numai pentru uscatul părului după ce i-a fost udat de ploaie.
După scurgerea celor șapte minute, se presară diverse condimente, din care nu e voie să lipsească sarea, piperul și ierburile de Provence. În sfârșit, se stropește totul cu ulei de măsline, se toarnă o cană de vin alb sec și se introduce vasul în cuptorul încălzit la temperatură medie.
În poză se vede cum se simte bine vasul termorezistent.
După scurgerea celor șapte minute, se presară diverse condimente, din care nu e voie să lipsească sarea, piperul și ierburile de Provence. În sfârșit, se stropește totul cu ulei de măsline, se toarnă o cană de vin alb sec și se introduce vasul în cuptorul încălzit la temperatură medie.
În poză se vede cum se simte bine vasul termorezistent.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu