luni, 5 noiembrie 2012

Secretul pilafului

Multă lume face pilaf cu carne de pui. Dar puţină lume ştie că pilaful se poate face şi cu cârnaţi. Eu sunt unul dintre cei care ştiu. Fac periodic pilaf cu cârnaţi, cu condiţia să am cârnaţi româneşti adevăraţi. Această mâncare foarte simplă are şi un secret pe care o să-l dezvălui azi.
Se ia o tavă şi se pune în ea orez. Apoi se curăță o ceapă roşie, un ardei gras roşu, o roşie şi doi morcovi (roşia se curăță în sensul că se taie în două şi se scoate dopul infect care rămâne în urma ruperii codiţei). Ceapa se taie în patru, din ardei se taie câteva fâşii, iar morcovii se taie rondele. Se taie din cârnat felii şi toate se aranzeaja în tavă, deasupra pilafului, simetric - asta e o condiţie esenţială. Neapărat, cele patru sferturi ale cepei se pun în colţurile tăvii, iar jumătăţile de roşie în mijloc. După aia, se pune sare după gust şi diverse mirodenii - de exemplu cimbru şi ierburi de Provence.
La sfârşit, se pune apă. Ei bine, aici e secretul despre care vorbeam. Apa se pune cu ajutorul unei stropitori cu cioc, dar neapărat cu ea trebuie să fi fi fost udată, înainte, cel puţin una din următoarele flori: begonie, anthurium, azalee, orhidee. Apa se toarnă încetişor, în fiecare colţ al tăvii, până la de trei ori grosimea stratului de orez.
În sfârşit, se dă la cuptor.



Un comentariu:

  1. cea mai tare reteta pe care am aflat-o :0)
    ma bucur ca te-am gasit, am scos povestile despre Romexpo, Mircea si Ginuca sa-i duc si lui Cristi sa citeasca
    ce mai fac Multimile tale? nici nu mai stiu daca ti-am trimis tot
    iar Maria e minunata ...
    si mor dupa povestile lui O. Henry
    cum te auzim?

    RăspundețiȘtergere

După mine!