sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Macelul - editia 2013

Mine incepe la Balc a nu mai stiu cata editie a macelaririi sutelor de mistreti organizata de miliardarul Ion Tiriac. Participa, din nou, nume mari din industria si politica europeana. Lipseste Adrian Nastase, care se afla unde-i e locul. Dar nu-i bai, la urmatoarea editie vine si el, ca doar va fi eliberat curand.
Stiu, stiu, macelul se face pe terenul lui Tiriac, pe banii si pe constiinta lui Tiriac. Toate taxele sunt platite, exista autorizatii, aprobari si semnaturi - presupun ca s-au obtinut si de la Scaraotchi, direct din iad. Nu asta e problema.
Problema este, pentru mine, ce mai cauta acolo, la Balc, organizatiile de protestatari si fundatiile ecologiste, ori de lupta pentru drepturile animalelor. Asta nu mi-e mie clar. De ani si ani de zile, aceste organizatii au protestat la Balc fara niciun fel de rezultat. Cu toate protestele lor, ucigasii de fiinte nevinovate au omorat acolo mii de mistreti, exclusiv pentru distractie. Si atunci care e rostul prezentei lor acolo, maine, la prima ora? Pentru ce se agita? Nu e clar ca Tiriac si altii ca el fac ce vor in tara asta si in lumea asta? Nu e limpede ca nicio lege nu ii poate impiedica sa faca orice, inclusiv maceluri printre animalele care nu au nicio vina (daca nu cumva asta e una dintre cele mici pe care le fac ei nestingheriti)? Inca nu s-a inteles ca banul este atotstapanitor si ca niste amarati care isi cofectioneaza pancartele acasa, cu ajutorul prietenilor, nu au nicio sansa in fata unuia care isi ruleaza linistit miliardele?
Explicatia e simpla: toti cei care protesteaza nu fac decat sa isi justifice in felul asta existenta. Poate ca sunt oameni care baga bani in conturile lor. Poate ca oamenii isi pun cu adevarat sperante in ei - doar naivitatea este infinita. Asa ca nu pot sa stea cu mainile in san, trebuie sa arate ca se agita, ca se lupta, ca sunt in prima linie. Si atunci, hai baieti pana la Balc - la 6 dimineata suntem acolo, bem o tuica tare cu haitasii, mai barfim nitel, apoi desfasuram bannerele, ridicam baloanele, mai sarim de pe-un picior pe celalalt, ca-i rece si, cand vin televiziunile, hop si noi in cadru, ne luam figurile incrancenate si acuzam. Ce acuzam? Simplu: proasta legislatie, impasibilitatea autoritatilor, lipsa de preocupare a sfintilor lui Dumnezeu si cate si mai cate. Apoi ne vedem de treaba. Strangem bannerele, dezumflam baloanele si ne ducem prin sat. Intre timp, ucigasii isi vad de treaba lor. La sfarsit, ne luam si noi o pulpa sa o frigem la focul de tabara, apoi ne ducem acasa, de unde mai dam niste comunicate revoltate. Si pana la anu', cand iar e rost de protestat la Balc, mai salvam un ursulet prins intre doua trunchiuri de brad, mai mutam un cerb din padurea amenintata in padurea inca ne-amenintata, mai sapam cate un sant pe sub cate un drum ca sa nu mai fie broastele calcate de masini, asa ca nimeni nu se mai indoieste ca suntem foarte utili si importanti.
Poftim? N-am inteles bine? Spuneti ca gresesc? Oh, daca am gresit, va rog sa ma iertati. Oricine poate gresi. Dar de ce gresesc? Ah, nu tin seama de multele si variatele activitati pe care le desfasoara activistii in domeniul respectiv! Se poate. Recunosc ca nu m-am documentat la sange, nu am citit lungile liste cu succesele lor. Am auzit, ce-i drept, de niste cai care erau sa moara pe la Letea si care au scapat cu bine. Din cate stiu, am dat si noi bani pentru asta, fara sa fim activisti. Mai sunt si altele? Da? Ma bucur! Dar maine incepe macelarirea mistretilor la Balc. Un spectacol la fel de barbar ca o corrida. 
Nu va mai duceti, domnilor activisti, la Balc. Stati acasa, pentru ca forta voastra este nula. Prezenta voastra acolo nu e buna decat sa-l faca pe Tiriac inca si mai puternic. Chiar atotputernic, daca poate ucide in continuare, linistit, sute de fiinte nevinovate chiar sub ochii vostri si in galagia facuta de voi. Ramaneti acasa, nu va mai ia nimeni in serios, cred ca si mistretii care vor muri maine v-ar spune ca agitatia voastra n-are niciun rost.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

După mine!