Mango
Denumire ştiinţifică: Mangifera indica.
Prezentare. Mango este un
arbore care se cultivă în subcontinentul indian, dar şi în Vietnam, Laos,
Malaiezia. Face parte din familia anacardiaceelor. Fructele de mango au o mare
valoare alimentară, dar şi medicinală. Valoare medicinală au şi frunzele, scoarţa,
fructele crude, seminţele. Principalul preparat este infuzia, obţinută din
frunze şi scoarţă.
Substanţe active importante: acizi organici, taninuri, vitamina C, acid galic. În fruct se găsesc foarte
multe săruri minerale, vitamine, zaharuri.
Întrebuinţări. Frunzele şi scoarţa
de mango au proprietăţi astringente, antiseptice, hemostatice. Fructele crude
sunt antiscorbutice, diuretice, laxative, iar seminţele decorticate acţionează
ca antimicrobian. Afecţiuni în care preparatele pe bază de mango au efecte
pozitive: stomatită, paradontoză, inflamaţii uterine şi gastro-intestinale,
boli ale pielii, dizenterie, hemoroizi, hemoragii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu